Laura Walter-Goudsmit

Laura Walter-Goudsmit

Stichting Digitale Geletterdheid

Met meer dan 10 jaar ervaring in onderwijs en ICT en een atypische achtergrond is Laura sinds januari de trotse directeur van Edutrainers. Professionalisering bedrijf voor digitale didactisch vaardigheden waaronder E-learning en Workshops voor onderwijsprofessionals

Geboren in Frankrijk uit Nederlandstalige ouders brengt ze haar eerste 18 jaar in een dorpje in de Poitou door. Laura wordt meertalig opgevoed en volgt traditioneel klassikaal onderwijs in Frankrijk. Na een jaar als au pair in New York en het afronden van haar studie International Business (BA) in Monterrey (Mexico), vestigt Laura zich mede vanwege een business opportunity in Nederland.

Sinds 2009 is ze actief in de onderwijs- en ICT-markt. In diverse bedrijven begeleidt en faciliteert ze de implementatie en adoptie van technologie├źn bij tal van onderwijsinstellingen, van primair onderwijs tot mbo. Sindsdien staan bij Laura haar passie voor het onderwijs en de ontwikkeling van de leerlingen en de leraren voorop.

Volgens Laura hebben leraren in een maatschappij die razendsnel digitaliseert, een set nieuwe vaardigheden nodig. Ze ziet het als haar taak lesgevend personeel te ondersteunen bij het verkrijgen en verbeteren van deze skills. Naast haar rol als directeur zet ze zich als gastdocent in voor Geef IT Door en is ze een actieve deelnemer aan de commissie onderwijs en ICT van NL digitaal. ook is ze partner van de Big Improvement day.

Laura is finalist in de categorie Rising Star voor de diversity in tech award, een Europese prijs die diversiteit in technologie promoot.

Als businessvrouw, directeur en ondernemer, getrouwd en trotse moeder van 2 kinderen, heeft Laura hart en passie voor het onderwijs. Ze streeft naar beter onderwijs door de inzet van technologie. Zodat haar kinderen – maar ook alle andere kinderen – de vaardigheden ontwikkelen waardoor ze optimaal kunnen functioneren in de maatschappij van de toekomst.

We doen het al! Digitale Geletterdheid

Zaal 1

Omdat elk kind goed (digitaal) onderwijs verdient en omdat al heel veel scholen heel actief bezig zijn met digitale geletterdheid en niet wachten op de invoering van het leergebied in het curriculum, heb ik Stichting Digitale Geletterdheid opgericht. De missie is heel simpel: verbinden, inspireren en vanuit de praktijk positieve ervaringen delen en onderwijs verbinden. […]

HBO MBO PO SO VO WO
MEER LEZEN

Elk kind verdient goed digitaal onderwijs! En dat begint bij de leraar!

Zaal 1

Waarom praten we over een curriculum voor digitale geletterdheid voor leerlingen met een mogelijk invoering in 2024 zonder leraren op te leiden? Taal en Rekenen geef je toch ook niet zonder bevoegdheid? Omdat elk kind goed digitaal onderwijs verdient, heeft Edutrainers een eenvoudig programma en leerlijn ontwikkeld voor leraren! In deze tijd heb jij als […]

PO VO
MEER LEZEN